blästermäster torbo

TORBO – Fuktblästersystem

Mångsidig utrustning med ett stort användningsområde.

Med denna teknik blandar vi luft sand och vatten, vilket gör denna till nästintill dammfri. Sanden ligger tillsammans med vatten i blästerklockan vilket gör att varje sandkorn omsluts av vatten och binder det avverkande materialet. Med de många inställningsmöjligheterna och egenutvecklad teknik kan vi ställa in maskinerna extremt varsamt till extremt hårt, allt beror på vad du som kund efterfrågar.

Läs mer
stalkuleblastring

Stålkuleblästring / Golvblästring

Effektiv blästring av betong golv för vidhäftning innan motgjutning/reparation, dammfritt och effektivt med tillhörande dammsugare och stoftavskiljare där ytan är redo att bearbetas direkt efter av etablering.

Med denna utrustning utför vi även blästring av stålbroar och fartygsdäck där vi avverkar färg och orenheter, varje yta är unik och inställningsmöjligheten på maskinerna anpassas efter önskat resultat.

Läs mer
blästermäster isblästring tjänster

Isblästring

Miljövänlig torr metod där man använder sig utav kolsyreis för att avverka smuts och orenheter på ytor.

Mest förekommande uppdrag är inom industrin, där vi oftast kan utföra sanering av maskiner/motorer under drift vilket blir väldigt kostnadseffektivt för er som kund.

Läs mer
soda blästring

Sodablästring

Sodablästringen lämpar sig på känsliga material/miljöer där vi försiktigt kan avverka färg/klotter mm.

Bikarbonaten vi tillsätter som blästermedia är miljövänlig och sköljs av vid behov, Sodan ”polerar” bort färgen och lämnar en fin yta efter sig.

Läs mer
blästermäster glasblästring

Glasblästring

Glaspärlorna vi använder oss av som blästermedia är väldigt finkornig och ger en matt yta i materialet, lämpar sig mer för polering/rengöring än vid avverkning av större konstruktioner.

Från några enstaka balk till fasta installationer kräver ibland blästring t.ex vid en brandskydds målning.

Läs mer
vattenbilning blästermäster

Vattenbilning

Med hjälp av vatten under högt tryck kan vi miljövänligt bila bort skadad betong från olika konstruktioner.

Läs mer